Sony Xperia 1 е новият флагман на компанията в пазара на смартфони, който бе представен на MWC 2019 в края на февруари. Моделът е оборудван с 6.5-инчов 4K HDR OLED дисплей при съотношение на екрана от 21:9, който компанията нарича CinemaWide. Нетрадиционните размери на Sony Xperia 1 вече предизвикаха редица дискусии в интернет, но въпреки това инженерите на Sony са започнали работа над наследника на смартфона, съобщава PocketNow.

 

Новото устройство ще има по-компактни размери от 158х68.3х8.3 милиметра, като дисплея ще е със 6.1-инчов диагонал. Sony Xperia 2 също както своя предшественик ще разполага с тройна задна камера. Обективите ще са позиционирани в горния ляв ъгъл на гърба на смартфона. Бързата скорост на работа ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 855 процесор, който ще е допълнен от поне 6GB RAM. Вградената батерия ще е с мощност от 3000mAh и ще може да се зарежда безжично. 

 

 

На този етап това са всички детайли, с които разполагаме за Sony Xperia 2. Очакванията са смартфона да бъде представен на изложението IFA 2019, което ще се проведе през септември. По този начин компанията ще опита да се конкурира с другите производители, следвайки стратегията да представя два флагмана с Android в една календарна година. Времето ще покаже дали този бизнес модел ще постигне успеха, на който компанията се надява.

 

Още от Digital: Най-интересните функции в Sony Xperia 1, Xperia 10 и Xperia 10 Plus