Sony провеждат финални тестове с наследника на Xperia 1, чиято премиера ни очаква на IFA 2019 в началото на следващия месец. Устройството ще запази дизайна на своя предшественик, но ще предложи и някои доста сериозни подобрения. Sony вече са регистрирали търговската марка "S-Cintetone" пред Службата на Европейския съюз на интелектуална собственост (EUIPO). Първият смартфон с технологията ще бъде именно Sony Xperia 2.

 

Описанието на регистрацията ни разкрива, че тази иновация е предназначена не само за смартфони, но също за дигитални фотоапарати, таблети, компютри и др. Ако обърнем внимание на името "S-Cinetone" можем да очакваме това да бъде софтуерна функция, която настройва и подобрява качеството на цветовете. За съжаление документацията около патента не разкрива повече детайли за начина, по който работи технологията.

 

 

От GizmoChina смятат, че това може да е наследник на "Cinema Pro" режима на Xperia 1, позволяващ на потребителите да снимат 4K видео с 30 кадъра в секунда. Припомняме ви, че Sony Xperia 2 се очаква да има 6.1-инчов дисплей с 4K резолюция и да се захранва от Qualcomm Snapdragon 855 процесор, допълнен от 6GB RAM. Батерията ще е със заряд от 3000mAh, като е предвидена опция за безжично зареждане. Операционната система ще бъде Android PIe.

 

Oще от Digital: Sony ще представят Xperia 2 на IFA 2019