Sony представи Xperia 10 II, добавяйки нов модел към своето разнообразно портфолио от развлекателни смартфони. Sony вдига летвата за серията си от супер среден клас телефони, представяйки Xperia 10 II. Той съдържа в себе си повече Sony технологии от всякога. Xperia 10 II има елегантен и лек дизайн и е идеалният смартфон за развлечение с най-новия ни широкоъгълен 21: 9 OLED екран, който ще ти осигури фантастично изживяване.

 

 

Xperia 10 II пасва идеално в ръката ти поради малката си широчина (69 мм), широкоъгълния си 21:9 дисплей и олекотеното си тяло (151 гр.). Благодарение на IP65/IP68 водо- и прахоустойчивост и стъклото Corning Gorilla Glass 6, Xperia 10 II е предпазена от външни фактори и пригодена за безгрижно използване. Подобно на Xperia 10, Xperia 10 II разполага с 6-инчов широкоъгълен 21:9 дизайн и нов елегантен OLED екран с TRILUMINOS дисплей с мобилна технология на телевизорите BRAVIA, който те развлича и потапя в действието още повече. Висококачественият OLED дисплей на Xperia 10 II с оптимизация на видеото ти дава възможност да се насладиш на любимото си съдържание с по-голяма дълбочина на черното и по-живи цветове.

 

 

 

Дисплеят със съотношение 21:9 представя уникално потребителско преживяване, характерно за продуктите на Sony, като multi-window, който позволява да имате 2 отворени екрана или работещи едновременно апликации за ефикасен мултитаскинг. В допълнение, има добавена възможност за лесна смяна между последно използвани или предложени приложения, която улеснява използването с нова multi-window екстра. Функцията Side sense също предлага лесен достъп до любимите ти приложения с едно докосване на палеца ви.Xperia 10 II включва камера с троен обектив, предлагаща една 12-мегапикселова и две 8-мегапикселови лещи и същата дължина на фокусното разстояние като Xperia 1: ултра широкоъгълен обектив (16 мм), широкоъгълен обектив (26 мм) и телеобектив (52 мм).

 

 

Другата добра новина е , че мощността на батерията от 3,600mAh ти позволява по-дълго използване, за да се наслаждавате на любимите си приложения, без да се притеснявате. Освен това, технологията ѝ на зареждане, помага на батерията да остане здрава. Оставяйки напълно заредена батерия включена, можете да я повредите, затова Battery Care зарежда телефона ви до 90%, изчаква и след това зарежда интелигентно до 100% точно преди времето ви за събуждане, докато функцията Xperia Adaptive Charging отчита нивата, така че батерията никога да не е претоварена. Xperia 10 II разполага с мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon 665, която е проектирана за надеждна работа и бързо свързване.  Аудио технологията на Sony e вградена в Xperia 10 II с High-Resolution и High-Resolution Wireless аудио, които се свързват както с безжични, така и с жични слушалки с 3,5-милиметров жак, за автентично аудио преживяване.

 

 

Xperia 10 II ще се предлага в черно и бяло и ще поддържа Android 10. Телефонът ще бъде достъпен в определени страни от пролетта на 2020 г. Xperia 10 II е водоустойчив и прахоустойчив, така че не се тревожете, ако ви навали и искате да измиете мръсотията с вода. Имайте предвид, че всички портове и прикачени капаци трябва да са добре затворени. Не трябва да поставяте устройството изцяло под вода, да го излагате на морска, солена, хлорирана вода или напитки. Повреди и неправилна употреба не се покриват от гаранцията. Устройството е с IP65/68Ingress Protection рейтинг.

 

Още от Digital: