Sony приковаха вниманието на мобилния конгрес с премиерата на три нови смартфона с Android. Моделите се казват Sony Xperia 1, Xperia 10 и 10 Plus, като и трите разполагат с дисплей, поддържащи съотношение на екрана от 21:9. Най-интересното устройство от гамата е Xperia 1, който наследява популярната серия XZ Premium. Toзи смартфон е оборудван 6.5-инчов дисплей с 4K резолюция и също така поддържа HDR видео, предаде Pocket-Lint.

 

 

Корпусът е изграден от метал и стъкло, но също така е устойчив на вода. Sony Xperia 1 има тройна задна камера с 12-мегапикселова резолюция и се захранва от Qualcomm Snapdragon 855 процесор. Другите характеристики включват 6GB RAM, 128GB вградена памет, както и аудио технологията Dolby Atmos Sound. Следващият нов смартфон е Xperia 10, който е фокусиран към бюджетния клас предлага 6-инчов екран с FullHD+ резолюция и метален корпус.

 

 

Xperia 10 се захранва от Qualcomm Snapdragon 630 процесор, който е допълнен от 3GB и вградена памет от 64GB. В същото време Xperia 10 Plus е с малко по-голям дисплей, който е 6.5-инчов и предлага същата резолюция. Ключовата разлика е интеграцията на по-мощния Qualcomm Snapdragon 636 процесор и 4GB RAM. Двойната задна камера предлага и възможност за оптично мащабиране. Sony Xperia 1 ще се продава за $949, докато Xperia 10 и Xperia 10 Plus ще струват съответно $430 и $560.

 

Вижте: Видео ревю на Sony Xperia 1 - Цена, първи впечатления и мнения