Aктуалният флагман в пазара на смартфони на компанията се казва Sony Xperia 1 II. Този модел има 6.5" дисплей с 3840х1644 резолюция при съотношение от 21:9. Самият екран се отличава с впечатляваща плътност на пикселите от 643ppi и се предпазва от Gorilla Glass 6 покритие.

Sony Xperia 1 II работи с Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който е допълнен от Adreno 650 GPU и 8GB RAM. В задната част на смартфона има четири камери: 12МР f/1.7 24mm (wide), 12МР f/2.4 70mm (telephoto), 12MP f2.2 16mm (ultra- wide) 124-градусов зрителен ъгъл, както и 0.3MP ToF 3D Depth сензор.

Японският производител вече работи над наследник на смартфона, който няма да видим преди началото на следващата година. Въпреки това Sony Xperia 1 III вече попада в полезерението ни и разбираме за някои от най-интересните подобрения, които ни очакват.

По всичко личи, че Sony ще се фокусират върху подобряването на дисплея и камерите в Xperia 1 III, информира TechRadar.

 

 

Все още не знаем дали дисплеят отново ще бъде базиран на OLED технологията, но според данните Sony ще увеличат яркостта с допълнителни 15%. Качеството на екрана е неизменна характеристика от устройствата с Android на компанията.

По този начин потребителите получават максимални възможности да се забавляват с игри, както и да гледат телевизионни предавания с оптимална резолюция. Другият компонент на смартфона, който Sony искат да подобрят е селфи камерата.

Припомняме ви, че Sony Xperia 1 II разполага с 8-мегапикселов f/2.0 сензор с поддръжка на HDR, 1080p видео при 30fps и 5-axis електронна стабилизация. Няма да е изненадащо, ако новия смартфон има 24МР или 32МР камера в предната част.

С оглед премиерата през 2021г. можем да очакваме Sony Xperia 1 III да дебютира с  Android 11. Поддръжката за 5G технологията също е извън съмнение. Тепърва ще разбираме какви други идеи имат Sony, за да направят смартфона още по-добър от Xperia 1 II.

 

Още от Digital: Бизнесът със смартфони на Sony излиза на печалба за първи път от години насам