Sony представиха официално Xperia 1 II в началото на миналата година, като през втората половина реализираха премиерата на още един премиум модел с името Xperia 5 II. Стратегията им ще е по-различна, тъй като този път Sony показаха едновременно новите версии на смартфоните. Съвсем закономерно моделите ще се продават на пазара като Xperia 1 III и Xperia 5 III.

Устройствата са създадени да отговорят на нуждите и изискванията на различен тип потребители. Най-съществената разлика, която веднага прави впечатление е свързана с размера на дисплея. Sony Xperia 1 III е оборудван с 6.5-инчов екран с OLED технологията, който поддържа 4K резолюция и съотношение 21:9.

Ако размера на смартфона е твърде голям може да се насочите към Sony Xperia 5 III, който има 6.1" OLED дисплей с Full HD+ резолюция и формата 21:9 за кинематографично изживяване. Двете устройства се отличават с честота за опресняване на кадрите от 120Hz, което е сериозен ъпгрейд от 60Hz екрани на миналогодишните модели.

 

 

Sоny ще продават версии с 12GB RAM и 256GB памет на по-големия модел, в сравнение с 8GB RAM/128GB памет на предходната версия. Високата производителност се гарантира от 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Вградените батерии са със заряд от 4500mAh и поддържат 30W зареждане. Както обикновено при смартфоните на Sony сензорът за пръстов отпечатък е вграден в екрана.

Безжичното зареждане е функция, която се предлага само от Sony Xperia 1 III. Сходствата продължават и по отношение на камерите, включително 8МР селфи сензори. В задната част има три 12-мегапикселови сензора с различна апертура и размери. Sony Xperia 1 III разполага и с четвърти сензор, който е 3D ToF.

Официалните продажби ще стартират до края на лятото. Потребителите ще могат да избират между Frosted Black и Frosted Purple на Xperia 1 III, както и Black, Green цветове при по-малкия модел. Цената все още не е потвърдена от Sony.

 

 

Още от Digital: Sony ще представят нов смартфон Xperia Compact през 2021г.