Sony актуализираха портфолиото си от премиум смартфони с премиерата на впечатляващия Xperia 1 II. Новият флагман на компанията предлага атрактивни характеристики като 4K HDR екран, тройна камера с оптика ZEISS, Dolby Atmos и др. Смартфонът се захранва от Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който освен бърза скорост на работа гарантира и поддръжка на 5G технологията. Вградената батерия е със заряд от 4000mAh и e базирана на опция за бързо зареждане, което позволява захранване от 0 до 50% за по-малко от 30 минути. Предвидена е и опция за Qi бързо зареждане, когато сте в движение.

 

 

Собствениците на Sony Xperia II ще могат да се наслаждават на впечатляващо качество на мултимедията и филмите на 6.5" 4K HDR OLED дисплей с 21:9 CinemaWide резолюция. Реалистичните цветове и безпрецедентната точност се гарантират от Creator Mode режим "Powered by CineAlta". Допълнителна технология за намаляване на замъгляването при движещи обекти осигурява максималното качество на картината при 90Hz честота на дисплея. Аудио технологията Dolby Atmos обещава да ви потопи буквално в реалистичната картина, която гледате на Sony Xperia 1 II.

 

 

В задната част има тройна камера, която използва ZEISS оптика, включително и допълнително ZEISS T покритие, гарантиращо още по-добър контраст. Sony Xperia 1 II се отличава със система за непрекъснат автофокус, който извършва АF/A3 изчисления до 60 пъти в секунда. Компанията обещава първото в индустрия проследяване за високоскоростно заснемане при скорост от 20fps. Камерата с три обектива също така осигурява фантастична гъвкавост с три фокусни разстояния: 16 мм / 24 мм / 70 мм. Sony Xperia 1 II с Android 10 ще се продава до края на пролетта в черен и лилав цвят.

 

 

 

Oще от Digital: Sony са против огромното количество мегапиксели при камерите на смартфоните им