Sony официално разкриха детайли за премиерата на тазгодишния си флагман в пазара на смартфони. Припомняме ви, че Sony Xperia 1 II 5G бе показан за първи път през февруари, а продажбите му ще стартират преди края на лятото. Японският производител потвърди официално, че предварителните доставки стартират на 1 юни.

След това реалните поръчки са планирани да започнат на 24 юли. Първите потребители, които поръчат смартфона ще имат възможността да спечелят безплатно копие на Sony WF-1000XM3 безжичните слушалки, които обикновено се продават за $230. Новият модел ще е достъпен на пазара в черен и лилав цвят.

Устройството е оборудвано с голям 6.5-инчов дисплей с OLED технологията, който поддържа 4К резолюция от 3840х1644 пиксела при съотношение на екрана от 21:9. Sony обещават с тези параметри да се забавляват по най-добър начин с любимите филми и мултимедия, предоставяйки оптимални зрителни ъгли и реалистични цветове.

Функцията "Multi-Window" позволява да разделяте дисплея на два прозореца и така например да сърфирате в интернет и да гледате видео по едно и също време.

 

 

В предната част има мощни високоговорители, както и традиционния 3.5-милиметров аудио жак. Смартфонът може да се свързва с безжичния контролер DualShock 4 Wireless Controller на PS4. Геймърите ще могат да се възползват още от Motion Blur Reduction технологията за редуциране на замъгляването на обектите при движение и Game Enhancer режима. 

Тази иновация оптимизира производителността на процесора, за да ви предостави достатъчна производителност за активните игри. Sony Xperia 1 II се захранва от 7-нанометров Qualcomm Snapdragon 865 процесор с Adreno 650 и 8GB RAM.

По този начин се гарантира с 25% по-висока производителност от предходните флагмани на компанията. Вградeната памет е 256GB, но може да се увеличи с още 1TB, чрез microSD слот за карта.  Батерията е 4000mAh и може да се зареди от 0 до 50% за по-малко от 30 минути. 

На гърба има четворна 12-мегапикселова камера с оптика на Zeiss, 5-axis gyro-EIS и OIS системи за стабилизация на изображенията и опция за запис на 4K видео. Смартфонът предлага Dolby Atmos аудио и новите функции в Android 10.

 

Още от Digital: Колко добри са камерите на Sony Xperia 1 II