Вижте още: Sony GTK-XB60 - Мощна преносима Bluetooth колона с Extra BASS

 

По време на световното технологично изложени IFA Берлин в края на това лято, заедно с новите флагман смартфони на Sony, за първи път видяхме и едни доста впечатляващи слушалки. Sony WH-1000XM2 са предназначени за малко по-платежоспособните потребители които наистина ценят качественият звук. Тези слушалки съчетават толкова много нови технологии, че сме сигурни, че това видео ревю на Digital.bg ще ви бъде максимално интересно.

 

 

Аудиофилите и феновете на Sony сред вас знаят, че задължително трябва да се обърне внимание на символите M2 в края на името, защото Sony вече имат слушалки които се казват WH-1000x. Второто поколение визуално доста прилича на тях, но технически е значително подобрено и има няколко нововъведения които заслужават вниманието ви. Но нека първо погледнем какво има в кутията, която впрочем е доста луксозна. Нормално, това е много висок клас продукт с цена около 700лв. Но дали толкова много пари си заслужават за подобно устройство? Отговорът на този въпрос предстои да разберете сами.

 

 

Вътре има втора кутия, с която можете да пренасяте 1000XM2 по време на пътуванията си, без да се притеснявате, че ще се наранят, има 3.5мм аудио кабел с позлатени жакове, microUSB кабел за зареждане и книжки с инструкции.

 

 

Когато разкопчаем предпазният кейс, вътре има още един преходник, който можем да използваме при пътувания със самолет. Както знаем авиокомпаниите използват този двоен стандарт за вграждане в седалките. Сигурно ви направи впечатление как са сгънати Sony WH-1000XM2 в малкото пространство тук вътре.

 

 

Забележете, те не са разглобени! Просто диадемата е толкова гъвкава, че може да се усуква до невероятни ъгли, без да се счупи. А тя не е направена от гума, Sony са използвали специален метал който има еластични свойства.

 

 

Говорителите също имат възможност за плавна регулация спрямо релефа на главата ви, така 275-те грама почти не се усеща да ни тежат. Изолацията която стои около ушите е направена от фина антиалергенна изкуствена кожа която не позволява изпотяване. High-Resolution аудио слушалките на Sony имат 40мм CCAW Voice Coil възбудител с LCP диафрагма от течнокристален полимер който спомага за точното възпроизвеждане на честотите в максимално широк диапазон.

 

 

Слушалките също така разполагат с технология S-Master HX която изчиства до минимум неприятното изкривяване което иначе се появява когато усилим на максимум. Sony 1000XM2 са с импеданс 46 ома (1 kHz) и честотен диапазон 4 Hz – 20 000 Hz. Слушалките имат цифрово подобряване на звука HX (DSEE HX) което повишава мащаба на компресираните файлове като така доближава качеството им до Hi-Res Audio

 

 

Както вече споменахме, слушалките Sony WH-1000XM2 могат да се използват безжично. Връзката между тях и смартфона, таблета или лаптопа ви става чрез Bluetooth. За целта активирайте безжичната връзка на плейъра си и задръжте този бутон на слушалките. Обърнете внимание, че трябва да се държи натиснат около 6-7 секунди, докато не започне да мина в синьо-червено. Не се бъркайте, защото първоначално ще светне само постоянно в синьо, това е индикацията, че сте активирали Bluetooth когато вече преди това сте свързали устройството си към слушалките.

 

 

Връзката може да става също така чрез NFC или с помощта на специалното Sony Headphones Connect приложение, което можете да изтеглите безплатно от sony.net/hps или чрез QR код който имате на черно листче в окомплектовката си. Това обаче не просто приложение за слушане на музика, с него правите подробни настройки на Active Noise Cancelling функционалността която имат Sony WH-1000XM2. Но какво е толкова специалното в нея? Това е въпрос, отговорът на който ще получите във втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на меломанските слушалки на Sony. Там ще си говорим основно за нови технологии, ще направим различни тестове и съпоставки.

 

 

Междувременно, можете да хвърлите един поглед на видео ревюто което направихме на супер мощната Extra Bass безжична колона за парти и караоке Sony GTK XB60. Директен линк към него сме приложили тук долу.