В тази кутийка се крият един от най-интересните безжични слушалки, които някога са попадали в ръцете ни за тест. Още преди години бяхме чули за първи път, че Sony подготвят да представят аудио продукти с иновативна технология за шумоподтискане, но тогава това ни се струваше като нещо в стил Научна фантастика. Времето обаче показа, че заявката за иновации е напълно реална и плодът на инженерната работа на японците е вече налице. Уважаеми дами и господа, в поредица от видео ревюта екипът на Digital.bg ще ви запознае обстойно със слушалките Sony WF-1000XM3.

Да започнем с това, какво намираме в луксозната кутия в която идват слушалките. Първото нещо което виждаме е подробна инструкция за зареждане и свързване. То става с помощта на този специален кейс за зареждане, свързване и съхранение. Сложете слушалките в него и синият LED диод ще светне. Преминаваме към следващия ред неща в кутията и там следва продължение в инструкциите за употреба.

Тук вече ще ви е нужен смартфонът ви. Свалете приложението на Sony за свързване на слушалките. За целта потърсете в Google Play или App Store „Sony Headphones Connect“ или просто прочетете QR кода с камерата си. Извадете слушалките от кейса и те автоматично ще се включат. Стартирайки приложението на дисплея на смартфона си ще видите пълни и подробни инструкции за експлоатация, включително и напомняне, че всеки човек има различна формаи  размер уши. Sony ви казват, че за целта в окомплектовката на WF-1000XM3 имате цял арсенал от общо 6 чифта накрайници - 3 силиконови и 3 от мемори пяна.

 

 

Такива едва ли ще срещнете при обикновени слушалки. Те идеално копират формата до която се докоснат. Нашият съвет за експлоатация е да ги сплеската преди поставяне в ухото. Така когато влезнат в него, те ще се разширят и ще прилегнат идеално към формата на канала ви. Също не е задължително двете ви ушни миди да са 100% еднакви. По тази причина можете да използвате два накрайника с различни размери. След обстойните тестове на които подложихме слушалките, можем да кажем, че WF-1000XM3 стоят много стабилно на главата ни. Дори при активен спорт като фитнес, спининг и бягане, тапите не падат от ушите ни.

 

 

Дизайнът на мултифункционалният кейс на Sony е много ефектен. В нашата тестова бройка той е комбинация от черен мат и розово злато. Вторият вариант е бяло със сребристо. Тя е и по-малко капризна от към цапане, защото по черната повърхност остават следи от пръстови отпечатъци. Единственото нещо което може да не се хареса на някои потребители в дизайна на кейса е, че USB Type-C порта за зареждане стои отворен.

Горният капак на кейса се затваря на магнитен принцип, като отварянето е лесно, но в същото време няма възможност да се отвори случайно. Стабилно стоят вътре и слушалките. Те отново са захванати на магнитен принцип.

Нещо на пръв поглед обикновено, но всъщност много удобно е наличието на големи ясно изразени (включително с цвят) маркери върху слушалките и кейса, които показват ляво и дясно. Дизайнът на WF-1000XM3 е много ефектен и футуристичен. Материалът от които са направени е антиалергенен поликарбон с приятна на допит обработка. Корпусът на слушалките значително се отличава от този на Apple AirPods Pro, Huawei FreeBuds, Nokia Power Airbuds и други сходни. Те са стандартни безжични Bluetooth слушалки, доколкото тук Sony са интегрирали цяла високотехнологична саунд система. Често получаваме питания от зрители и читатели с молба да сравним WF-1000XM3 някой от изброените модели, но реално сравнение между тях не може да се прави.

Най-малко размерът на едните е много по-голям от този на другите и това има причина. В същото време пък ако искате просто супер леки ежедневни безжични слушалки за които забравяте, че са в ушите ви, стандартните безжични слушалки са по-добрият вариант. Все пак не си мислете, че Sony WF-1000XM3 ще ви тежат или ще стърчат много извън ушите ви. Всяка от тях е с големината на палец и тежи само 8.5гр. Кейсът пък тежи 77гр.

 

 

До тук с дизайна, използваните материали, свързването, окомплектовката и конструктивните специфики на Sony WF-1000XM3. Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg им посвети. В нея ще подходим технически и меломански, като ще споделим с вас какви иновативни технологии са интегрирали тук вътре Sony. Интересното тепърва предстои.