Sony изненадаха присъстващите на CES 2020 с премиерата на необичаен продукт. Maлцина са хората, които са очаквали компанията да прояви интерес към автомобилите. Въпреки това японският производител прикова вниманието върху електрическия седан Sony Vision-S. Това е първото превозно средство в сегмента на EV автомобилите на Sony, което сме виждали досега. Според данните Sony Vision-S разполага с общо 33 сензора разположени във външната чат и купето.

 

 

Благодарение на тях електрическият автомобил генерира в реално време данни за ситуацията на пътя и се ориентира в пространството. Централната конзола представлява огромен тъчскрийн, като в задната част на седалките са разположени огромни интерактивни дисплеи, които да забавляват пътниците. Sony Vision-S е постоянно свързан към интернет автомобил, който е оборудван с 360-градусова аудио система. Новата EV платформа е разработена съвместно със Magna.

 

 

Иновативният прототип е поредното доказателство за разнообразните технологии, които разработват инженерите на Sony. Шефът на компанията, Кеничиро Йошида определи Vision-S като част от плановете на Sony да допринесе за еволюцията на публичния транспорт. За в бъдеще японският производител ще продължи да инвестира в технологии, които ще ускорят навлизането на самоуправляващи автомобили, включително LIDAR радарни решения и Time-of-Flight (ТоF) камери.

 

 

Още от Digital: Eлектрическите автомобили ще са основно средство за публичен транспорт между 2022-2025г.