Конзолата Sony PS Vita бе представена официално в края на 2011г. и продължава да предизвика интерес сред геймърите по цял свят. Една от основните причини е факта, че компанията продължава да ъпдейтва наличния каталог от заглавия за устройството. Премиерата на Persona 4 Golden е добър пример в това отношение и накара доста хора да започнат пак да се забавляват с PS Vita. Въпреки това Sony смятат да се фокусират към по-модерни и печеливши проекти. 

 

Японският производител официално потвърди, че спира да разработва физически игри за портативната конзола на 31 март 2019г. Тук е момента да отбележим, че датата не е случайна, тъй като на този ден приключва фискалната година. Sony започнаха да разпространяват съобщения до своите разработчици, с които ги информират, че 15 февруари е последния срок, в който потребителите могат предварително да поръчат физически копия на  игрите им, съобщава Engadget. 

 

 

Собствениците на устройството ще могат да си поръчват дигитални копия на игрите от PlayStation Network и след 31 март 2019г. Въпреки това сегашното решение на Sony постепенно ще доведе до края на PS Vita. Другите причини, които го провокират са свързани с популярността на смартфоните и мобилните устройства, но също твърде скъпите цени на Memory Card картите за конзолата. Японският производител също така уточни, че засега не планира да представя нова версия на PS Vita, тъй като не вижда достатъчно интерес към подобен модел.

 

Още от Digtial: Най-добрите игри през 2017г.