Японският производител е провел преди дни годишната си среща с акционерите, на която са обсъждани в детайли най-актуалните въпроси и бъдещата стратегия на Sony. Вероятно най-любопитният казус дискутиран на събитието е предложението Sony да промени името си. Това не се е случвало повече от 60 години. 

Все пак идеята получи одобрението от акционерите и според настоящия бизнес план на компанията ще влезе в сила от април 2021г. Официалното име на японския гигант вече ще бъде Sony Group. Всичко това се прави с цел да се диверсифицира бизнеса на Sony и да се улесни привличането на нови инвеститори в дългосрочен план.

Sony Group също така ще акцентира и върху факта, че компанията представлява съвкупност от редица дивизии, които допълват най-популярното им подразделение за потребителска електроника. Новото име се очаква да направи този бранд още по-разпознаваем по цял свят и да допринесе за създаването на по-добър имидж на Sony Group сред инвеститорите и потребителите.

 

 

Главният изпълнителен директор на японския производител, Йошида Кеничиро също коментира ситуацията. В своето изявление той изрази увереност, че смяната на името на Sony Group е предпоставка да се възползват пълноценно от разнообразните продукти, които предлагат и да насърчат развитието на бизнеса.

Sony е не просто компания, а мултинационална корпорация, чиито основен бизнес е свързан с разработването на електронни устройства. Тя е основана от Джинг Шенда и Шода Морита през 1946г. Важно е да отбележим също, че оригиналното име на Sony е съвсем различно от този бранд. 

През първите 12 години от своето съществуване компанията се казва "Tokyo Telecommunications Industry", съобщава GizChina. Съоснователят на японския производител, Шода Морита смята, че промяната на името на Sony крие голям потенциал да ги превърне в международен бранд. 

Годишната среща с инвеститорите обикновено привлича повече от 1500 души. Призивите на компанията този път акционерите им да не присъстват заради COVID-19 не бе достатъчен и повече от 220 души се включиха в проведената среща за промяна на името на Sony Group.

 

Още от Digital: Sony Xperia 5 II ще бъде най-компактният смартфон с 5G на компанията