Японският производител обмисля сериозно възможността да премести главният си офис на континента. Основната причина за това решение на Sony са неяснотите свързани с евентуалното излизане на Великобритания от ЕС. Наличието на редица въпросителни свързани с Брекзит могат да създадат множество допълнителни проблеми в комуникацията на Sony с клиентите им в страната. Именно заради това изместването на централният офис на Sony от Великобритания звучи като най-логичния вариант. 

 

Най-обсъжданият вариант е компанията да се премести в Холандия, откъдето да продължи да ръководи ежедневните си операции на европейския континент. Допълнително ще разберем повече детайли кога и как е планирано да се случи преместването в друга държава. От BBC също така информират, че Брекзит вероятно ще принуди и много други компании да последват примера на Sony и да прекратят директните си операции на територията на Великобритания. Това може да се отрази негативно на английската икономика. 

 

 

Компанията очаква единствено положителни резултати от подобна стратегия. Sony също така увериха клиентите си, че изместването на главния офис извън Великобритания няма да окаже ефект върху обслужването им. Японският производител ще продължи да оперира, както досега и се надява преместването на централния им офис да не се усети от потребителите в други държави. Великобритания трябва да напусне ЕС в края на март, но двете страни продължават да търсят компромис за постигането на общо споразумение.

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Sony ще получат ъпдейт към Android 9.0 Pie