Sony Xperia 1 е името на новия флагман на компанията в пазара на смартфони, който бе представен официално през февруари. Японският производител изглежда ще продължи да следва стратегията с премиерата на две устройства от висок клас с Android в рамките на календарната година. В интернет изтече информация разкриваща съществуването на два нови модела на Sony, които се казват съответно "J8210" и "J8010", съобщава SumahoInfo.

 

Kодовите имена на устройствата са съответно "SPHINX" и "HORUS", като второто от тях ще поддържа 5G технологията. Голям интерес предизвиква "J8210", който ще се превърне в следващия смартфон от висок клас на Sony. Припомняме ви, че модела на Xperia 1 е "J8110", което е категорично доказателство, че новия модел всъщност ще бъде негов наследник. Официалната премиера ще стане факт на изложението IFA 2019, което ще се проведе в Берлин между 6 и 11 септември.

 

 

Все още нямаме официални данни за подобренията в Sony Xperia 2. Смартфонът се очаква да поддържа същата резолюция от 3840х1644 пиксела, както своя предшественик. Дисплеят вероятно ще е с 6.1-инчов диагонал, а на гърба ще има тройна задна камера. Батерията ще е с капацитет от 3000mAh Някои анализатори твърдят, че смартфона ще предложи съчетание между мощния Qualcomm Snapdragon 855 процесор и поне 6GB RAM. 

 

Oще от Digital: Sony разкриха защо смартфон камерите им изостават от конкуренцията