Sony възнамеряват да проведат специално събитие в Ню Йорк на 7 септември, на което всички ние ще разберем повече за плановете на компанията в пазара на геймърски конзоли. В интернет вече се появиха данни, че компанията работи над нов модел и се оказва, че на тази дата ще видим не едно, а две нови устройства PlayStation. Taка приблизително месец след премиерата на Xbox One S и Sony ще отговорят подобаващо на своя най-голям конкурент в този сегмент. 

 

Данните са на TheWallStreetJournal и според тях първият нов PlayStation 4 ще е по-лек и компактен от сегашния модел и за в бъдеще ще се превърне в стандартна версия на PS4. Sony вече са започнали да намаляват значително производствения капацитет на оригиналния модел, за да се подготвят подобаващо за новата компактна конзола. Вторият модел ще е много по-интересен, защото ще предложи по-добра графика, по-бърз процесор и ще може да възпроизвежда съдържание с 4K резолюция.

 

Очаква се устройството да дебютира с иметo PlayStation 4 Neo, а всички бъдещи PS4 игри ще могат да се играят на всеки един от моделите PS4. Новите устройства на Sony ще се конкурират директно с Xbox One S на Мicrosoft и това е сигурна гаранция, че ни очакват интересни събития в пазара на конзоли до края на годината. 

 

Вижте как да контролираме PlayStation 4 със смартфон