Sony вече представиха три нови устройства от висок клас, които носят бранда Xperia Z5, като сред тях видяхме и първия смартфон в света с 4K дисплей. Оказва се, че компанията вече работи над още един модел, който ще стане част от тази гама, но неговата премиера ни очаква в началото на следващата година. В случая става въпрос за нов фаблет, чието име е Xperia Z5 Ultra, като според данните смартфона ще бъде показан за първи път през март 2016г., предаде PhoneArena.

 

Новият представител на тази атрактивна серия на компанията ще разполага с 6.44-инчов дисплей, който поддържа 4K резолюция от 3840х2160 пиксела, също както Xperia Z5 Premium. В задната част ще е разположена 23-мегапикселова камера, като смартфона ще е оборудван и с мощна батерия със заряд от 4000mAh. Sony Xperia Z5 Ultra също така ще се възползва от предимствата на новия процесор Snapdragon 820 на Qualcomm.

 

Високата производителност ще се гарантира и от 4GB RAM, като засега това са всички характеристики, с които разполагаме за този модел, който вероятно ще работи с Android 6.0 OS. Припомняме ви също, че следващото технологично изложение MWC 2016 ще се проведе в Барселона между 22 и 25 февруари, като може именно тогава Sony да ни покажат за първи път Xperia Z5 Ultra. При всички положения, обаче можем да кажем, че идеята на Sony да представи още един модел от висок клас само след шест месеца след премиерата на новите си смартфони е доста интересно решение.

 

 

 

Вижте колко ще е цената на Sony Xperia Z5, Z5 Compact и Z5 Premium в Европа