Sony продължават да търсят начини как да увеличат продажбите на смартфоните си на глобалния пазар. Японският производител вече е стартирал работа над следващото си устройство от премиум сегмента. Новият модел няма да бъде представен преди началото нa 2020г. и се очаква да дебютира с името Sony Xperia 3. Това ще е предстоящият флагман, който работи с Android на Sony, който ще има нелеката задача да увеличи пазарния им дял при смартфоните.

 

Едва ли има съмнение, че устройството ще работи под управлението на Android 10. Другото голямо подобрение, което ни очаква в Sony Xperia 3 е интеграцията на Qualcomm Snapdragon 865 процесор. Този чип все още не е представен официално, което ще се случи на 3 декември. Преобладаващата част от смартфоните с Android от висок клас ще използват Snapdragon 865 през 2020г. Изглежда, че Sony Xperia 3 няма да бъде изключение.

 

 

Много е вероятнo Sony Xperia 3 да се превърне в първото устрoйство на компанията, което поддържа 5G технологията. Дизайнът на смартфона ще бъде сходен с този на неговия предшественик: Sony Xperia 1, съобщава TechRadar. Сензорът за пръстов отпечатък отново ще бъде позициониран в рамката, както досега. Тепърва ще разбираме повече детайли за техническите спецификации на следващото устройство от висок клас на Sony. Неговата премиера ще има ключово значение за Sony през 2020г.

 

Oще от Digital: Sony разкриха защо смартфон камерите им изостават от конкуренцията