Мобилният конгрес в Барселона е едно от най-големите технологични събития в света. Изложението традиционно предизвика голям интерес сред производителите на смартфони и е обект на множество премиера на нови продукти. Тазгодишното изложение, обаче ще се проведе в сянката на коронавируса. Някои компании вече отказаха участие на MWC 2020 заради разпространението на вируса, като сега към тях се присъединява и Sony. Данните за това решение бяха потвърдени в официално изявление на японския гигант.

 

Оказва се, че Sony не само ще отменят своята пресконференция, но също така не възнамеряват въобще да присъстват на MWC 2020. Компанията няма да изпраща никакви служители на мобилния конгрес и отменя всички планирани събития. Припомняме ви, че Sony се очакваше да бъдат един от най-активните производители още в първия ден на изложението, а именно 24 февруари, съобщава WinFuture. Taка Sony се присъединяват към NVIDIA, Ericsson, LG, ZTE и Amazon, които вече отказаха участие на MWC 2020.

 

 

Все пак феновете на компанията ще има как да са съпричастни с премиерите, които Sony са подготвили на 24 февруари. За целта потребителите ще могат да проследят представянето на новите смартфони в официалния Xperia канал в YouTube. Излъчването на живо ще стартира в 8:30 сутринта на 24 февруари или в същото време, когато бе планирано реалното участие на Sony на мобилния конгрес. Taкa всеки от нас ще може да "присъства" безопасно на пресконференциятa, която Sony ще проведат онлайн, вместо на MWC 2020.

 

Още от Digital: Разпространението на коронавируса ще засегне производството на смартфони през 2020г.