Sony винаги са имали репутацията на компанията, която произвежда най-добрите камери в индустрията. Тази бизнес дивизия продължава да регистрира солидни приходи и има важно значение за влиянието на японския производител по цял свят. Уникалните технологии на Sony се използват масово и от други производители, сред които Samsung и Apple. Сега разбираме за интересни промени в ръководната структура на Sony, които има за цел да стимулират по-високи приходи на компанията.

 

Данни на PetaPixel разкриват, че Sony са решили да отделят “Electronics Products & Solutions” (EP&S) подразделението си в изцяло нова компания. Тази дивизия отговаря за производството на камери и смартфони. Доколкото разбираме името на новото дружество ще бъде "Sony Entertainment Corporation". Промените вече са гласувани от борда на директорите и по план ще станат активни от 1 април, което означава, че само след дни ще стартират операциите на "Sony Entertainment Corporation".

 

 

На практика новата компания ще бъде създадена от три настоящи дивизии на компанията: Imaging Products & Solutions, Home Entertainment & Sound и Mobile Communication. Предимствата от това бизнес решение са свързани с редуцирането на разходите и ускореното представяне на нови продукти. Sony също така се опитват да оптимизират своята структура и да се възползват максимално от портфолиото си с патенти, като увеличат своята конкурентноспособност с формирането на "Sony Electronics Corporation".

 

Информацията се появява часове след като стана ясно, че популярния инвеститор Даниел Лоеб увеличава дела на своите акции в Sony. Няма да е изненадващо, ако той е имал вътрешна информация за подготвяните промени и трансформации на високо ниво в Sony. Teпърва ще разбираме дали създаването на новата компания ще подобри представянето на трите сегашни дивизии, които я изграждат и респективно приходите на Sony.

 

Още от Digital: Sony искат да разработят DSLR камери за смартфони