Аpple не е единственият водещ производител на смартфони, които възнамерява да използва OLED дисплеи в бъдещите си устройства. Новите данни на японското издание Nikkan разкриват, че Sony също проявяват интерес към тази технология. Припомняме ви, че досега компанията се придържаше към LCD дисплеите в смартфоните с бранда Xperia. Taзи ситуация ще се промени и скоро представителите на серията ще имат по-добри OLED панели, съобщава XperiaBlog. 

 

Maлко вероятно е това да се случи още през настоящата година и най-вероятно първият смартфон на Sony с тази технология ще е достъпен на пазара от 2018г. За да диференцират устройството от другите конкурентни модели на пазара компанията ще използва специален процесор, който да гарантира максимално качество на картината, висока производителност и дълъг живот на батерията. Компанията засега планира да представи един флагман с OLED дисплей, а не цяла нова серия смартфони Xperia. 

 

Желанието на Sony да използват OLED технологията ще изостри допълнително конкуренцията в тази пазарна ниша. В момента Samsung са най-активната компания в разработването и използването на OLED дисплеи в устройствата си. Предимствата на технологията са свързани с по-наситени цветове, по-високо съотношение на контраста и възможността смартфоните с тях да са по-тънки и да имат гъвкав дизайн. Ще трябва да се въоръжим с търпение, за да разберем повече детайли за първия модел Xperia с тази технология. 

 

Вижте как смартфоните на Sony ще получат първи ъпдейт към Android 7.1.1