Sony влага дългогодишния си опит в областта на професионалната мултимедия, за да разшири серията си от високотехнологични карти памет с ултра бърз модел, който максимално ще подобри представянето на фотоапарата. Компанията представя най-бързите в света SD карти памет от серията SF-G, които са перфектното допълнение към високотехнологичен DSLR или безогледален фотоапарат. Моделите предлагат скорост на запис до 299MB/сек., за да осигурят по-продължително високоскоростно снимане в burst mode на изображения във висока резолюция с фотоапарати, поддържащи UHS-II.       

 

Налична във вариант от 32GB, 64GB и 128GB капацитет на паметта, изключително високата скорост на запис на тази карта памет позволява и по-кратко време за изчистване на буфера на фотоапарата, като гарантира, че най-важните моменти и кадри никога няма да бъдат пропуснати. Разработеният от Sony алгоритъм предотвратява забавянето на скоростта при запис на данни, дори след продължително снимане в режим Burst, като допринася и за по-висока скорост на заснемане – това е SD карта памет, на която може да се разчита.

 

Друга впечатляваща функция на тази SD карта памет е ултра високата скорост на четене – до 300MB/сек. Сдвоена с четец за карти памет, тя може много бързо да прехвърля голям обем данни и огромни файлове на компютър, като допринася за по-ефективния работен процес на професионалните фотографи. SD моделите на Sony са с висока надеждност и устойчивост. Притежават характеристики като водоустойчивост и антистатична защита, които спомагат за доброто съхранение на важно съдържание. Но когато снимате навън по цял ден, а времето ви притиска, е възможно случайно да изтриете някои изображения. С наличния за безплатно изтегляне софтуер на Sony File rescue изтрити снимки или видеа, включително RAW кадри и 4K XAVC-S видео файлове, могат бързо да бъдат възстановени.  


Заедно със серията SF-G Sony представи и нов четец за карти памет - модел MRW-S1, който е идеалното решение за подобряване ефективността на работния процес след снимане, като бързо прехвърля данните от SF-G SD картите памет на компютър. Този компактен четец предлага и вграден SuperSpeed USB кабел (USB3.1 Gen.1), стандартен A порт за безжично свързване с компютъра, за да може файловете да бъдат копирани по-бързо, отколкото е възможно, ако това се извършва през SD слота на компютъра.     

 

Новата серия SD карти памет SF-G ще бъде налична в магазинната мрежа от март 2017 г., а четецът за карти памет MRW-S1 ще бъде наличен в магазините през април 2017г.   

 

Още от Digital: Най-евтините 64GB microSD карти на българския пазар