Компанията продължава да полага много усилия, за да се справи с недостига на компоненти за новата си конзола. Ситуацията се подобри от началото на годината, но има все още твърде много хора, които не могат да си купят Sony PlayStation 5. Японският производител си е поставил амбициозната цел да превърне Sony PS5 в най-продаваната конзола в своята история.

Обновеният дизайн и хардуерните подобрения в устройството създават добри предпоставки този рекорд да бъде постигнат. Вече ви съобщихме, че Sony са продали над 4.5 млн. конзоли PlayStation 5 през четвъртото тримесечие на 2020г. Тази стойност описва доста впечатляващо тримесечие с оглед недостатъчния брой конзоли налични в търговските мрежи.

От началото на новата година се забелязва стабилизиране на веригата за доставки, което позволява на Sony да произвеждат по-бързо повече количества на PlayStation 5. Публикуването на финансовите резултати на компанията за първото тримесечие ни разкрива и нови детайли за дистрибуцията на конзолата в световен мащаб, съобщава TechCrunch.

 

 

Според официалните данни са продадени 7.8 милиона конзоли PlayStation 5 до края на първото тримесечие на календарната година. Това означава, че през 2021г. са доставени още 3.3 млн. бройки на устройството в световен мащаб. Ако темповете се запазят вероятно преди края на юни Sony ще преминат границата от 10 млн. продажби на PS5.

На този етап търсенето продължава да превъзхожда значително предлагането и водещ приоритет за Sony ще бъде увеличаването на продукцията. Въпреки ограниченията PlayStation 5 вече се превърна в най-добре продаваната конзола в САЩ през първите си пет месеца на пазара.

През последното тримесечие също така са продадени над 1 млн. Sony PS4, с който общите продажби на конзолата достигат до 115.9 млн. Припомняме ви, че след премиерата на PlayStation 4 бяха отчетени 7.6 млн. продажби към март 2014г., като за същото време след премиерата си Sony PS5 доставя 7.6 млн. бройки, според данните за март 2021г.

 

Още от Digital: Sony ще позволят да използваме допълнителен SSD диск в PlayStation 5 от лятото