Геймърите по цял свят очакват с нетърпение да разберат пълния списък с подобрения, които ще ни предложи Sony PlayStation 5. Oфициалните продажби на конзолата ще стартират през последните седмици на годината. Въпреки това Sony ще задоволят скоро любопитството на милионите си фенове, разкривайки повече детайли за конзолата. Японският производител вече отказа участие на E3 2020, като причината за това решение е е именно PlayStation 5.

 

Според последните данни компанията планира да проведе собствено събитие PlayStation Meeting през февруари, на което ще видим за първи път конзолата. От LetsGoDigital сега разкриват, че Sony преди дни са регистрирали на свое име търговската марка "PlayStation 5" пред Швейцарският федерален институт за интелектуална собственост (IGE IPI). Припомняме ви, че в началото на месеца Sony показаха официалното PS5 лого на дългоочакваното устройство.

 

 

Тези фактори могат да се разглеждат като ясна индикация, че премиерата на конзолата ще стане факт в следващите седмици. Sony също така е възможно да стартират предварителните поръчки на PS5 още преди лятото. По този начин ще опитат да си спечелят важно предимство пред Microsoft, които вероятно ще покажат Xbox One 2 на E3 2020 през юни. Тогава ще разберем и повече за списъка с игри, които да очакваме при дебюта на Sony PlayStation 5.

 

Oще от Digital: Oфициалният джойстик за Sony PlayStation 5 ще има вграден микрофон за гласови команди