Sony дълго време залагаха на стратегията да представят флагмани с водоустойчиви корпуси, както и по-евтини и компактни версии на своите премиум смартфони. По този начин Xperia Compact устройствата позволявах на компанията да разшири влиянието си в средния ценови клас. С течение на времето, обаче все повече хора започнаха да проявяват интерес към големите екрани.

Това принуди Sony логично да се откажат от тази гама, за да се съобразят с променящите се нагласи на потребителите. Все пак компанията не е изоставила напълно идеята, която може да намери реализация в портфолиото им през 2021г. Припомняме ви, че в началото на следващата година ни очаква премиерата на наследниците на Sony Xperia 1 II и Xperia 10 II.

В интернет се появиха данни, от които разбираме, че компанията работи над още един модел, който може да вдъхне нов живот на Xperia Compact бранда. Ако всичко върви по план премиерата ще стане факт през първата половина на 2021г., съобщава GizmoChina.

 

 

Наличните данни разкриват още, че компактния смартфон вероятно ще има 5.5" екран с поне HD резолюция и също така ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 775 чипсет. Изглежда логично този модел да бъде по-евтина версия на Sony Xperia 1 III, който ще използва по-мощния Qualcomm Snapdragon 875 процесор.

В този случай името на устройството ще бъде Xperia 1 III Compact. Няма информация за техническите спецификации на компактния модел. Очаква се през първото тримесечие да видим и Sony Xperia 10 III, който ще има Qualcomm Snapdragon 690. Бюджетният Xperia L5 ще дебютира приблизително по същото време и ще има Helio P35 процесор.

 

Още от Digital: Sony Xperia 10 III ще има Qualcomm Snapdragon 690 процесор