Софтуерните инженери на Sony вече работят усилено, за да започнат да актуализират своите популярни смартфони и таблети с бранда Xperia към Android 6.0 Marshmallow. Компанията ще се опита да изпревари другите водещи производители в индустрията, като Samsung и LG, като позволи на своите потребители по-бързо да се възползват от предимствата на новата платформа. Сега в интернет изтекоха нови данни, разкриващи детайли за една от функционалностите, която ще подобрява работата на устройствата след ъпдейта към Android 6.0 OS, предаде PhoneArena. 

 

Благодарение на тях научаваме, че дългоочакваната актуализация ще предложи нова версия на популярния Stamina Mode режим, с който работят смартфоните и таблетите на Sony. Oт своя страна това е инструмент, който управлява работата на батерията и може да блокира работата на приложенията във фонов режим и когато дисплея не е активен, като спира синхронизирането на данни и трафика на мобилен интернет. По този начин, в зависимост от работата ви може да очаквате капацитета на батерията да се увеличи с до 400%, като в същото време продължавате да получавате нотификации за входящи обаждания и текстови съобщения.

 

При всички положения можем да кажем, че това е една от най-интересните характеристики на смартфоните и таблетите на Sony и ето, че компанията ще ѝ oбърне специално внимание с премиерата на Android 6.0 OS. Все още не знаем точно колко по-дълго време за работа с едно зареждане ще ни предложи новия Stamina Mode, но от компанията обявиха, че потребителите ще могат да ги използват до два дни преди да се наложи да ги захранят отново. Припомняме ви, че Sony Xperia Z5 има 2900mAh батерия, като нейния капацитет е 2700mAh при по-малкия Xperia Z5 Compact, докато мощния Xperia Z5 Premium има батерия с със заряд от 3430mAh.

 

Вижте вече можем да изпробваме интерфейса на Sony за Аndroid 6.0 Marshmallow