Камерите са един от най-важните фактори при избора на смартфон. Устройствата на Sony винаги са се отличавали с впечатляващи възможности за мобилна фотография. Поляризиращите филтри oт доста време се използват като средство за намаляване на отблясъците, отстраняване на отраженията и подобряването на цветовете на небето. За целта те могат да абсорбират определени дължини на светлинните вълни преди те да достигнат до самия камера сензор. Традиционно тези филтри са разположени в предната част на обективите. 

 

Някои компании, сред които сега се присъединява и Sony търсят начини как да ги интегрират директно в самите камери, предаде DigitalTrends. Така се премахва необходимостта да използваме лесно чупливи външни компоненти. По този начин те могат не само да се използват в повече устройства, но и да подобрят като цяло качеството на снимките и видео клипове, които правим. Sony са открили как да отстранят най-големите проблеми за реализирането на тази идея като сложния дизайн, високата цена и потвърдиха, че разработват нов CMOS сензор. 

 

Вграденият поляризиращ филтър разполага с метална решетка разположена над фотодиодите на самия сензор, която го предпазва от външно влияние. Потребителите могат да работят с четири различни режима на поляризация от 0, 45, 90 и  135 градуса. По този начин те разполагат с възможността да избират и блокират само определени дължини на светлинните лъчи. Крайният резултат е, че така се гарантира по-голям контрол върху снимките и клиповете, които правим. Все още не знаем кога ще видим първото устройство с новия сензор на Sony.

 

Вижте как термални камери с изкуствен интелект ще променят възможностите на смартфоните за фотография