Японският гигант ще опита да разшири позициите си в пазара на смартфони през 2020г. и вече работи над няколко нови модела. Sony подготвят не само флагман в премиум сегмента, но и няколко устройства от средния клас, които работят с Android. Няма да е изненадващо, ако видим първите им нови смартфони през първото тримесечие на 2020г. В интернет се появи информация, която разкрива, че компанията може да вдъхне нов живот на серията от компактни смартфони Xperia Compact.

 

Sony обмислят възможността да представят устройства с този бранд, което ще предложи на потребителите 5.5-инчов дисплей. Засега не знаем дали ще поддържа съотношение между екрана и страните от 21:9, както другите модели с Android на компанията, които видяхме през 2019г. Високата производителност на предстоящия Xperia Compact ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 665, което е индикация, че смартфона ще е позициониран в средния ценови клас, предаде TalkAndroid.

 

 

Компактният модел вероятно ще е наличен във версии с 4GB/6GB RAM и 64GB/128GB вградена памет, а операционната система ще е Android 10. Все още няма потвърждение за името, с което ще дебютира смартфона на пазара и останалите технически спецификации, Факт е, че има доста потребители, които предпочитат по-малки устройства и актуализирания Xperia Compact ще се опита да привлече именно тяхното внимание през 2020г. Цената на смартфона ще има ключово значение за неговия успех.

 

Oще от Digital: Sony разкриха защо смартфон камерите им изостават от конкуренцията