Sony се превърнаха в първата компания, която промотира идеята за мобилни устройства с 21:9 дисплеи. Тази характеристика намира място в последните им смартфони с Android и ги превръща в подходящо решение за мултимедия и гледане на филми. Компанията изглежда е доволна от реакциите на потребителите и ще продължи да залага на 21:9 екрани и през настоящата година. Sony вече работят над няколко нови смартфона с Android.

 

Сега разбираме детайли за едно от предстоящите устройства на компанията, които ще видим в следващите месеци. Според данните Sony работят над премиум модел, който ще е оборудван с 6.6-инчов OLED дисплей. Това ще го превърне в най-големият смартфон в настоящата серия Xperia. Най-вероятно дисплея ще поддържа поне Full HD+ резолюция и съотношение от 21:9. В задната част ще има три камери, включително и Time-Of-Flight (ТоF) сензор.

 

 

Въпросният смартфон също така ще предложи 8-мегапикселова камера за селфита и видео разговори. Сензорът за пръстов отпечатък ще е позициониран в рамката, като устройството ще има и класическия 3.5-милиметров аудио жак. На този етап не разполагаме с детайли за останалите технически спецификации на устройството. Изложението MWC 2020 ще се проведе в края на февруари и е добра възможност да видим премиерата на смартфона.

 

Oще от Digital: 8 смартфона Sony Xperia ще получат ъпдейт към Android 10