Sony вече са сформирали специален екип, който работи над PlayStation 5. Дългоочакваната конзола няма да се появи скоро на пазара, тъй като това вероятно ще се случи през 2020г. Едно от малкото неща, които знаем за PS5 е, че ще има модифициран процесор на АМD, който е значително по-мощен от чипа на PlayStation 4. Японският производител също така е патентовал на свое име дизайн, с който ще се опита да подобри контролера за новата конзола. 

 

Информацията около регистрацията разкриват, че джойстика на PlayStation 5 може да има вграден тъчскрийн. Този патент е определено ще се хареса на доста любители на гейминга. Подобна иновация със сигурност ще подобри функционалността на контролера и ще ни предостави още повече възможности да си взаимодействаме с игрите, съобщава ТеchRadar. В момента DualShock 4 джойстиците на PS4 имат чувствителна на допир бутон в централната част.

Кликването върху него предоставя допълнителна информация и детайли за прогреса в игрите, но също така позволява да навигирате между отделните менюта. Новият патент на Sony изглежда има за цел да доразвие тази концепция и да подобри допълнително възможностите на контролерите за PlayStation. Все още не разполагаме с информация точно какво съдържание Sony планират да ни показват върху вградения тъчскрийн на новия аксесоар. 

 

Oще от Digital: Sony PlayStation Network вече позволява да сменим потребителското си име