Sony е компания, която винаги е била известна с високото качество на своите камери и продължава да печели солидни приходи от продажбата на сензорите на други производители. Въпреки това през последните тримесечия смартфоните Xperia изостават от своите конкуренти с Android по отношение на възможностите за мобилна фотография, което донякъде е странно с оглед на репутацията на Sony в индустрията. Добър пример е Xperia 1, който е първият им модел с тройна задна камера и видяхме само преди броени дни. 

 

Още от Digital: Видео ревю на Sony Xperia 1 - Цена, първи впечатления и мнения

 

Японският бранд е доволен от качеството на камерите, които предлага на потребителите, но има и други причини, които ги възпират от премиерата на смартфон, който да промени възможностите на мобилната фотография. Колкото и странно да звучи една от тях е свързана с комуникацията между някои бизнес дивизии на Sony. Информацията е на Адам Марш, който оглавява Global Marketing подразделението на компанията и потвърди, че има вътрешнa конкуренция между екипите, разработващи Alpha фотоапаратите и смартфоните Xperia. Именно обтегнатите отношения са основнат причина най-добрите технологиина Sony да не се използват от устройствата с бранда Xperia..

 

 

Още от Digital: Видео ревю на Sony Xperia 10 и 10 Plus - Цена, мнения и първи впечатления от смартфоните

 

Добрата новина за феновете на Sony е, че компанията е твърде решена да компенсира изоставането от конкурентите им. Последните данни на XperiaBlog разкриват, че новия шеф на мобилната дивизия Кимио Маки, който бе и ръководил на бизнеса с Alpha фотоапарати вече работи усилено за премахване настоящите бариери. Така смартфоните Xperia ще споделят най-новите иновации на Cybershot и Alpha дивизиите на Sony.

 

Още от Digital: Кога ще видим първите 5G смартфони на Sony