Хората по целия свят са в социална изолация, за да помогнат за овладяването и разпространението на COVID-19. Точно заради това Sony проявяват инициатива и пускат някои игрови заглавия безплатно под наслов „Играйте вкъщи“.

По конкретно заглавията, които са публикувани в блога на PlayStation са Uncharted: The Nathan Drake Collection и Jorney. Те ще се предлагат безплатно в магазина на платформата от 16 април в  1 часа след полунощ до 6 май в 1 часа след полунощ. След като свалите игрите те ще останат ваши и ще можете да ги запазите. Споменава се също така, че потребителите в Германия и Китай ще имат безплатен достъп до игрите Knack2 и Jorney. Той ще бъде в часовия диапазон от 16 април в 1 часа след полунощ до 6 май в 4 часа след полунощ.

 

 

За повечето от вас игрите от серията Uncharted нямат нужда от представяне. Тези игри са делo на Naughty Dog и включват Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Between Thieves и Uncharted 3: Drake's Deception. Страхотно е, че точно в този момент те ни предоставят тези заглавия. Това ще даде възможност на запалените геймъри да им се насладят подобаващо.

В съответствие със закона за интернет достъп в САЩ и Европа, изтеглянето на игри може да отнеме малко повече време. От Sony заявяват, че ценят разбирането на потребителите от тяхната общност и предприемт тези мерки вусилията си да запазят дотъпът за всички.

 

 

Разработчиците в платформата са жизненоважни за сърцето и душата на игралната общност и затова от компанията обявиха, че са заделили 10 милиона долара, за да подкрепят техните независими партньори, които развиват PS магазина.

През тези дни на социално дистанциране феновете се насочиха към игрите за моменти на отдих и наслада. Sony Interactive Entertainment  споменават, че имат привилегията да внесат необходимото забавление на милионите потребители на платформата.

Това е поредната добра инициатива от страна на Sony, която ни показва, че всички могат да бъдат съпричастни към ситуацията, в която се намира поти целия свят.

Още от Digital: Sony разкриха част от спецификациите на PlayStation 5