Вижте още: Кои са новите Фотоапарати и Камери на Sony през 2016 година

Вижте още: Новият 4K телевизор Sony BRAVIA XD93 е дебел само 12мм

 

 

Несъмнено най-впечатляваща от аудио джаджите на Sony е восококачественият грамофон PS-HX500. Ако сте истински аудиофил, то звукът който пресъздава тази джаджа, направо ще спре дъха ви. Повярвайте ни, усещането е сякаш сме на концерт. Във видеото по-горе ще направим един експеримент, за да се уверите сами за какво говорим. Това е оригинална винилова плоча на  Dire Straits – пуснете си го и можете да се насладете на звука от нея.

 

 

Сега вече можем да ви издадем, че всъщност PS-HX500 е първият в света грамофон, който поддържа Double-rate и Single-rate DSD (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit) – мощен аудио формат, който възпроизвежда музиката точно и естествено.

 

Саундбарове

За качественият звук днес в дома ни се грижат и редица саундбарове. Основната им задача е да ни служат при гледане на филми върху големите 4K телевизори на Sony, но се оказва, че удоволствието при слушане на концерти или игра на игри е не по-малко. Интересно е да отбележим, как японците успяват от толкова компактно тяло, да вадят толкова голяма и буквално обгръщаща ни мощност.

 

 

Sony h.ear

В края на Септември по време на технологичното изложение IFA 2015 в Берлин, екипът на Digital.bg ви показа за първи път премиерният флагман смартфон Sony Xperia Z5 Premiumм както и неговият умален вариант Compact. Заедно с тях, ние видяхме и различни други джджи на японският бранд. Включително и популярната серия h.ear, която Sony сега обновяват с общо три нови устройства.

 

 

Това са  h.ear in Wireless безжични Bluetooth слушалки за поставяне в ушите, а диадемата им се поставя не върху главата ви,  а зад врата. h.ear go пък се поставят върху главата и имат изолираща околните шумове система, а h.ear go е най-малкият в света преносим безжичен High-Res Audio високоговорител. Той има Google CastTM , Spotify Connect, както и Multi room функционалност за слушане в няколко стаи без нужда от кабели.

 

High-Resolution Audio

Характерен при всички изброени продукти преди всичко останало е дизайнът и ефектните фешън цветови разновидности подходящи за мъже и дами. Какво са обаче едни слушалки с красив дизайн, без да могат да пресъздават качествен звук. Новите модели разполагат с технологията High-Resolution Audio, която за момента остава без конкуренция сред другите марки в класа.

 

 

Благодарение на нея по време на тестовете си отчитаме много чист звук, без наченки на каквото и да изкривяване, дори да усилим на максимум. Всички тези джаджи предстои да разгледаме в отделни подробни видео ревюта, до тогава продължавайте да следите Digital.bg, където ежедневно ще получавате своята доза нови, интересни и полезни технологии от настоящето и бъдещето.