Новото поколение телевизори, които поддържат 4K резолюция стават все по-популярни и всеки водещ производител вече предлага подобни модели на своите потребители, като засега единствено цената им продължава да възпира повече хора да си купят такова устройство. Друг много важен фактор пред масовото им навлизане на пазара, че все още има твърде малко съдържание, което да е оптимизирано за този стандарт, но сега Sony направиха сериозна стъпка напред в това отношение. Компанията представи официално новата си онлайн услуга ULTRA HD 4K, която е създадена изцяло с идеята да позволи на потребителите да се възползват максимално от своите 4K телевизори, предаде SlashGear. 

 

 

Sony ще си партнират лично с водещите автори на съдържание, за да оптимизират материалите си за техните дисплеи, както и да поддържат технологията HDR и по-широк цветови спектър, но също да предлагат и допълнителни цифрови екстри към филмите. Новата стрийминг услуга на компанията ще е съвместима и с UltraViiolet стандарта, като за разлика от услуги като Netflix няма да е необходимо да плащате месечна такса, с която да имате пълен достъп до разнообразния каталог от заглавия. Вместо това потребителите ще си купуват цифрово копие на даден филм, който след това могат да стриймват по всяко време през интернет, като цената на 4K филм с HDR ще е около $30. 

 

Компанията също така потвърди, че ще предложи както нови и актуални заглавия, така и някои класически ленти, като спомена имената на Concussion, The Night Before, The Walk, Ghostbusters, Crouching Tiger Hidden Dragon и др. Ако искате да се възползвате от предимствата на ULTRA 4К услуга трябва да имате телевизор на Sony с Android TV, а след като регистрирате своя профил ще получите четири безплатни филма. В заключение ще отбележим. че официалната премиера се очаква да стане факт на 4 април, като Sony обещаха много нови заглавия в следващите седмици.

 

Вижте какво е 4К резолюция