Sony представи нови серии MASTER телевизори - ZG9 (8K HDR Full Array LED) и AG9 (4K HDR OLED). Телевизорите от серията MASTER на Sony са върхово постижение в качеството на картината, вече достъпно в домовете на зрителите, и предават визуалното съдържание максимално близко до творческата концепция на създателите му.

 

Серията MASTER обединява най-добрите телевизори на Sony, които осигуряват превъзходно качество, цветове, контраст и чистота на картината, близки до тези на професионален студиен монитор. Телевизорите от серията MASTER разполагат също и с режими Netflix Calibrated и IMAX Enhanced, за да гарантират, че съдържанието се визуализира максимално прецизно.

 

 

Серията MASTER ZG9
Телевизорите с голям екран стават все по-популярни сред потребителите, затова с новите 98” и 85” ZG9 телевизори Sony цели да увеличи максимално ефекта от изживяването на супер голям екран в домашни условия. За да осигури превъзходно качество на картината на такива изключително големи екрани, Sony въвежда екстра резолюция с първия си 8K HDR телевизор. С два пъти по-голям брой хоризонтални и вертикални линии, 8K осигурява четири пъти повече пиксела от 4K (или 16 пъти по-висока резолюция от Full HD). Тази по-висока разделителна способност води до по-пълноценно изживяване при гледане, тъй като 8K гарантира, че по-големите телевизори предават чудесна картина без разграничаване на отделните пиксели.

 

 

Но не само резолюцията има значение. Тъй като размерите на екрана стават по-големи,  ролята на процесора е още по-голяма в осигуряването на първокласно качество на картината. Използвайки патентован алгоритъм, мощният процесор X1 Ultimate е оптимизиран за работа с 33-те милиона пиксела на 8K. Той позволява и новоразработения 8K X-Reality PRO да конвертира всяко съдържание в по-близо до истинско 8K качество на картината, като използва нова, специализирана 8K база данни. Благодарение на дългогодишната си история и опит в разработването на професионални камери и монитори, Sony знае, че прецизността при конструирането на фини елементи за обработка на сигнала води до видима разлика в цялото изображение.

 

 

Наред с това, за серията ZG9 са разработени изцяло нови 8K технологии, включително Full-array Master Drive подсветка с локално управление и 8K X-tended Dynamic Range PRO. Backlight Master Drive в ZG9 има ултра-плътно разположени светодиодни модули, които се контролират независимо, осигурявайки безпрецедентен контраст с искряща яркост и наситени черни цветове. За да извлече максимума от тази подсветка, 8K X-tended Dynamic Range PRO използва спестената енергия, за да повиши интелигентно яркостта в областите, където има нужда от това.

 

ZG9 разполага и с X-Wide Angle технология, за да гарантира, че картината ще запази качеството и истинските си цветове, независимо от ъгъла на гледане. Освен това, X-Motion Clarity намалява размазването на движението, без да променя яркостта на екрана.

 

Серията MASTER AG9
AG9 са новите водещи 4K HDR OLED телевизори на Sony с много тънък дизайн и налични във варианти на екрана от 77”, 65” и 55”. Изображенията оживяват благодарение на супер широкия ъгъл на видимост, прецизния контраст и абсолютните черни цветове на OLED технологията. Процесорът за обработка на изображенията X1 Ultimate контролира точно и индивидуално над 8 милиона самоосветяващи се пиксела. В допълнение към процесора, AG9 има Pixel Contrast Booster за повече цвят и контраст в светлите области. В резултат на това, AG9 осигурява превъзходно качество на картината, близко до това на професионален студиен монитор, показвайки изображенията и цветовете, каквито в действителност са. Процесорът подобрява SD и HD съдържанието в близко до 4K HDR качество и показва 4K HDR съдържание със зашеметяваща яснота.

 

 

AG9 е много тънък, а при окачване на стена с помощта на стойката за стенен монтаж SU-WL850 , моделът стои два пъти по-близо до стената в сравнение с предходния модел на Sony . Освен това, за да се постигне най-добра позиция за гледане, SU-WL850 има функцията за завъртане, така че позицията на телевизора може да се регулира според предпочитанията на зрителя.

 

 

 

В допълнение, Sony Европа представи и серията AG8 4K HDR OLED телевизори, серията XG95 / XG90 4K HDR Full Array LED телевизори, серията XG85 4K HDR LED телевизори и серията WG6 Full HD HDR LED телевизори, които ще бъдат пуснати на пазара през 2019 година.

 


Цени и старт на продажбите
Цените и стартът на продажбите на различните пазари  ще бъдат обявени на по-късен етап.