Sony започнаха да разпространяват имейли до потребителите, които са абонирани за PlayStation Plus услугата на компанията. Компанията иска да ги информира, че е взела решение да спре да предлага безплатни игри за PlayStation 3 и PS Vita. Това ще се случи през март 2019г., когато заглавия за двете конзоли няма да бъдат част от месечния каталог с безплатни игри на Sony. След този месец основният акцент в PlayStation Plus ще продължат да бъдат игрите за PlayStation 4.

 

Kомпанията вече разкри плановете си да спре да предлага безплатни игри за по-старите версии на своите конзоли. Докато това се случи още няколко месеца и от Sony искат да припомнят на всички потребители да предприемат необходимите действия преди 8 март 2019г. Важно е да знаете, че игрите, които вече сте купили в своя акаунт ще продължат да са достъпни и след тази дата, съобщава SlashGear. Анализаторите не очакват огромен спад в броя на PlayStation Plus потребителите.

 

 

Sony PlayStation Plus е онлайн платформа, която позволява на потребителите да се забавляват с мултиплейър режими и също така предлага шест безплатни заглавия всеки месец. Настъпването на 8 март, обаче ще сложи край на тази практика и ще редуцира техния брой до едва две, тъй като Sony спират четирите игри за PS3 и PS Vita. Tова означава, че Sony PlayStation Plus ще осигурява безплатен достъп до две заглавия за PlayStation 4. Всички други функции на услугата остават непроменени.

 

Oще от Digital: Sony PlayStation Network вече позволява да сменим потребителското си име