Японският производител изненада анализаторите като обяви много по-висока печалба за последното тримесечие, отколкото се очакваше. Въпреки някои сериозни проблеми от Sony са регистрирали солидни продажби на камера сензори. По този начин компанията компенсира слабите резултати на геймърската дивизия и е успяла да достигне рекордни приходи за второто тримесечие на годината. Оперативната печалба за периода е $2.1 млрд., съобщава Reuters.

 

Тези стойности означават, че Sony са регистрирали с 18.4% повече приходи на годишна база. Пазарните наблюдатели очаква с поне 30% по-малка печалба за периода. Водещ принос за доброто представяне имат производителите на смартфони, проявяващи все по-голям интерес към възможността да използват тройни и четворни камери в устройствата си. Фактор, който в най голяма степен  допринася за оперативната печалба на Sony през второто тримесечие на настоящата година.

 


Производствените съоръжения на Sony ще продължат да работят на максимални обороти, за да могат да изпълнят поръчките на своите хардуерни партньори. Същесвтуват сериозни основания да вярваме, че компанията ще продължи със стабилното представяне и в месеците, оставащи до края на годината. Sony доставя сензори за най-големите производители на Android, но също така за Apple, които ги използват в iPhone. Около 15%-20% от приходите на Sony идва от поръчките на Huawei.

 

Още от Digital: Sony разработват смартфон с шест задни камери