Sony публикуваха официално последните си финансови резултати, обхаващащи тримесечието, което завърши на 30 юни. Компанията е с печалба от $735 млн., което е почтни четири пъти повече от $191.9 млн. през същия период миналата година. Основният извод на наблюдателите е, че японският производител най-накрая започва да усеща плодовете на стратегията си за възстановяване. В същото време нетните приходи са отчели ръст от 281.4%, предаде VentureBeat.

 

Oсновна причина за доброто представяне на Sony през това тримесечие са добрите продажби на дивизиите за попупроводници и камера сензори. Благодарение на тях компанията компенсира резултатите на Gaming и Networking подразделенията си, предаде Neowin. Tук е момента да отбележим, че PlayStation 4 продължава да се радва на голяма популярност сред потребителите и конзолата вече е регистрирала над 63.3 млн. продажби в глобален мащаб.

 

Това означава, че само за месец устройството е отчело повече от 3 млн. продажби на пазара. Прогнозите на Sony са до края на фискалната година PlayStation 4 да премине границата от 78 млн. доставки. Според информацията мобилната дивизия на компанията не е била толкова успешна за този период, тъй като смартфоните Xperia са регистрирали с 2.5% по-слаби продажби. Въпреки това оперативната печалба на подразделението се увеличава, което се дължи на мащабните опити за реорганизиране на Sony.

 

Вижте как игрите за PlayStation 4 ще могат да се управляват и от смартфон