Проблемите на Sony в глобалния пазар на смартфони продължават, като компанията е изпратила доста неприятно тримесечие. Данните за периода между април и юни разкриват, че японския производител е доставил едва 900 хил. устройства. Това е най-слабата стойност на Sony от девет години насам и представлява с 55% по-малко продажби, спрямо същия период преди година. През първото тримесечие продажбите са 1.1 млн.

 

Oще по-неприятното е, че не се забелязват сериозни признаци на подобрения и ситуацията вероятно ще се запази поне до края на 2019г. От Sony Mobile вече редуцираха своята прогноза за продажбите си през годината до 4 млн. броя. което е спад с около 20% от първоначалните планове, инфoрмира GsmArena. Всички тези процеси ще се отразят негативно и на финансовото представяне на компанията в мобилната индустрия през 2019г.

 

 

Водещ акцент за стратегията им ще има Sony Xperia 1, на който Sony разчитат да подобри представянето им. Необходимо е време, за да проследим дали този модел може да помогне на компанията в дългосрочен план. Само след няколко седмици ще започне изложението IFA 2019, на което по традиция Sony са доста активни и вероятно отново ще видим премиерата на поне един нов смартфон на компанията с Android, като Sony Xperia 2.

 

Oще от Digital: Изтекоха повече детайли за шесторната камера на новия смартфон на Sony