Sony са една от компаниите, която следва стриктно стратегията да представя компактни версии на флагманите си в пазара на смартфони. Японският производител представи първия Xperia Compact още преди пет години и досега това е неизменен елемент от портфолиото им в мобилната индустрия. Ситуацията, обаче може да се промени още през 2019г., тъй като Sony не планират да пуснат по-малка версия на Xperia XZ4. Официалната премиера на устройството се очаква да стане на MWC 2019 в края на февруари. 

 

Отсъствието на Compact модел в предстоящото портфолио на Sony бе възприето от мнозина като решение на компанията да спре да представя компактни версии на смартфоните си с Android. Вицепрезидентът на маркетинг отдела на Sony Mobile, Дон Меса сподели, че досега представителите на серията са привличали вниманието с това, че са удобни за работа дори с една ръка. Малките размери, обаче вече не са сред приоритетите за потребителите, които сега харесват повече големите екрани, предаде DigitalTrends.

 

 

Именно тази промяна в нагласите на потребителите вероятно ще сложи край на разработването на Xperia Compact устройства. По този начин желанието мобилните устройства да имат по-големи дисплеи за игри или мултимедия ще оставят тази концепция в миналото. Желанието на Sony да спрат да произвеждат смартфони в този сегмент не е случайно, тъй като моделите с размер между 5.5 и 6 инча се утвърдиха като най-търсените устройства в световен мащаб.

 

Още от Digital: Какви ще са тенденциите при смартфоните през 2019г.