Дроновете са интересни машини, които вече са достъпни за масовия потребител. Летателните апарати предлагат интересни възможности за забавление и заснемане на вълнуващо съдържание. Колкото по-достъпни стават дроновете, толкова по-голям интерес проявяват потребителите към този пазарен сегмент.

Не е изненадващо, че все повече компании представят собствени дронове на пазара. Сега разбираме, че един от най-големите производители в технологичната индустрия също иска да стане част от този сегмент и това е Sony. Компанията официално потвърди новината с представянето на новия бранд, който се казва Airpeak.

Феновете на компанията вероятно ще останат разочаровани, тъй като засега Sony отказаха да коментират повече детайли за своята стратегия. Единственият детайл освен името на бранда Airpeak e, че официалния дебют е предвиден за пролетта на 2021г. Най-вероятно тогава ще видим първия дрон или серия от летателни апарати, които ще отбележат навлизането на Sony в сегмента на дроновете.

Sony искат да се спечелят вниманието, както на обикновените потребители, така и на професионалистите с предстоящите си устройства.

 

 

При всички положения ще бъде много интересно да видим какви са действителните планове на Sony. Японският производител ще трябва да се постарае сериозно, за да предложи иновативни решения, за да се конкурира с DJI, които са лидери в този сегмент, съобщава TechCrunch. Преобладаващата част от продажбите в сегмента на UAV летателните апарати в световен мащаб са дело именно на DJI.

Краткото обръщение на Sony уточнява, че дроновете им ще използват усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект. Това определено е сфера, която компанията може да превърне в свое предимство с популяризирането на Airpeak бранда. Компактните летателни апарати с вградени камери, които имат системи за стабилизация и софтуер за проследяване на обекти са сред най-търсените дронове на пазара.

Това са и най-евтините устройства, тъй като професионалните машини струват хиляди долари. Уникалните камера технологии и разработки на Sony в изкуствен интелект са само някои от характеристиките, които можем да очакваме от първите дронове с бранда Sony Airpeak.

 

Oще от Digital: Три дрона, с които може да правите уникални снимки и видео клипове