В продължение на дълги години мобилната дивизия на Sony поддържаше собствен онлайн магазин, чрез който потребителите в Европа извършват покупка на най-новите им продукти.

По този начин се улесняват максимално клиентите на компанията, които могат само с няколко кликвания да се сдобит с желания смартфон или аксесоар. Невероятната конкуренция в мобилната индустрия вече провокира промени в стратегията на Sony.

Сега разбираме, че японският производител ще затвори официално онлайн магазина си за смартфони, който досега оперираше в Европа.

За в бъдеще Sony ще разчитат на търговски вериги от трети страни, за да предлагат своите продукти на европейския пазар, съобщава XperiaBlog.

Eдна от основните причини да желаете да пазарувате от онлайн магазина на компанията е, този портал предлага разнообразни промоционални оферти.

Разбира се Sony запазват правото си да пускат подобни ексклузивни предложения и в мрежата на своите партньори на европейския континент.

При всички положения, обаче вече няма да има как да разглеждате и пазарувате от онлайн магазина на Sony Mobile.

 

 

През последната година и половина настъпиха доста промени, както в структурата на Sony, така и в начина, по който работи онлайн магазина.

Някои потребители вече забелязаха, че линковете към определени продукти и смартфони не са активни.

Изглежда, че Sony просто са пренасочили ресурсите си към други бизнес проекти. Спирането на Sony Mobile Store донякъде не е изненадващо с оглед проблемите на компанията в мобилната индустрия. 

Липсата на достатъчно интерес сред потребителите към новите им смартфони също оказва влияние над сегашното им решение.

Все още не знаем дали отделните домейни на Sony в отделните държави ще продължат да предлагат продуктите от онлайн магазина или ще можем да ги открием само в мрежата на големите търговски вериги.

Разпространението на коронавируса и икониомическите последствия от пандемията също вероятно са повлияли на плановете на Sony.

Времето ще покаже дали това решение ще се отрази дългосрочно на позициите на Sony на европейския пазар.

 

Oще от Digital: Sony разкриха защо смартфон камерите им изостават от конкуренцията