Вторият най-голям производител на памет модули в индустрията SK Hynix има амбициозни планове как да разшири своя бизнес. Водещият приоритет в стратегията на компанията е да увеличи значително продукцията на CMOS сензори за смартфони през 2020г. По този начин южнокорейския бранд ще опита да засили конкуренцията на доминиращите този сегмент Sony и Samsung. Aко всичко върви по план SK Hynix подготвят премиерата на поне четири нови CMOS сензора, които ще видим в месеците преди края на годината, съобщава GizmoChina.

 

Припомняме ви, че SK Hynix вече ребрандираха бизнеса си с този хардуер от "CMOS Image Sensor (CIS)" на Black Pearl. Новата дивизия ще се фокусира върху предоставянето на телефото и широкоъгълни камери за смартфони през първите шест месеца на 2020г. С този ход SK Hynix ще се опитат да разширяват влиянието си в мобилната индустрия, за сметка на продажбите на Sony Exmor и Samsung ISOCELL модули на пазара. Данните разкриват, че корейския производител вече е предоставил за тестове три свои сензора на производитeлите с Android.

 

Четвъртият CMOS сензор на SK Hynix ще се произвежда масово още преди края на март. Новите модули имат пиксели с големина от 1.0 µm и поддържат резолюция между 8МР и 20МР. Два от сензорите с имената "H-1634" и "Hi-2021" представляват широкоъгълни камери за смартфони с 16МР и 20МР разделителна способност. Предвидена е и поддръжка за технологията Quad-Pixel. Другите два телефото сензора са "Hi-847" и "Hi-1337", които предлагат 3х оптично приближение заедно с 8MP и 13МР резолюция.

 

Още от Digital: Ето кои са смартфоните с най-добри камери през 2019г., според DxOMark