Вижте още Видео ревюто: Как снима Sony Xperia XZ1 Compact + Sony 3D сканиране

 

Готови ли сте да вдигнем малко шум. Това на екраните ви е най-новата преносима колона на Sony която екипът на Digital.bg тества вече седмица…горките ни съседи. За тяхно щастие дойде време да спрем да тестваме и да споделим с вас преките си впечатления от басовият саунд който ни предоставя тя.

 

Sony GTK-XB60 би паснала на всеки интериор

 

На пръв поглед по-малката XB40 беше чудесна стерео колона с която можете да си направите парти на всякъде, но XB60 вече е с къде къде по-сериозно аудио озвучение. Разбира се тези които познават марката Sony знаят, че японците имат и модела GTK-XB90, но той е доста по-голям и вече не може да се похвали с чак толкова добра мобилност като XB60 който ще ви покажем днес. Иначе като дизайн двете колони доста си приличат. Тази е с размери 26 на 55 на 27см и тегло от 8кг. Благодарение на две ѝ дръжки може лесно да я пренасяте с една или две ръце.

 

Размерите на колоната са 26 на 55 на 27см с тегло от 8кг.

 

Корпусът е направен от много здрава пластмаса и предполага устойчивост на удари. Повърхността е грапава и не събира прах, но лесно получава повърхностни драскотини. Посредством две четворки гумени крачета, колоната може да стои както вертикално, така и хоризонтално. GTK-XB60 се състои от общо 4 говорителя – два уфъра с 13см диагонал и два високочестотни конусни с 5см, на гърба има и резонатор.

 

Колоната на Sony има ярка цветомузика

 

В горната и долната лицева част има блиц лампи, а по цялата периферия преминава разноцветна LED мигалка. Ако свалите безплатното Sony | Music Center (SongPal) приложение на смартфона си последствие плъгина Fiestable, можете и сами безжично да управлявате как да светят светлините на колоната. Те иначе са синхронизирани с баса на музиката която слушате.

 

Приложението Sony | Music Center (SongPal) с плъгина Fiestable

 

Как  да свеържем Sony GTK-XB60 със Смартфон

В горната част на XB60 освен дръжката има специално място където можем да поставим своя смартфон или таблет. Но как става връзката с тях?

 

 

Отговорът е кратък - много лесно. След активация на колоната с този голям бутон, започва да мига син диод. Сега влезте в телефона си, активирайте Bluetooth и ще открие устройството с име GTK-XB60. Ако смартфонът ви поддържа NFC, връзката може да стане още по-лесно.

 

 

Просто докоснете гърба му с повърхността обозначаваща къде се намира чипа по корпуса на колоната. Чрез Function бутона изборате от къде да се възпроизвежда музика - безжично през Bluetooh, чрез USB или с поточният LDAC аудио вход. 

 

 

Ако гоните аксимално качествен звук, то несъмнено последният начин е най-добър. 4-те чинча се намират върху гърба на колоната. Там е и USB-то което освен за жична връзка с различни устройства, може да служи и за зареждане на смартфон през 5V = 2.1A зарядно. Вградената в XB60 батерия ѝ предоставя 3 часа слушане на музика с максимална сила, включен EXTRA BASS и светлини.

 

 

Тези от вас които са гледали нашите ревюта на смартфони Sony или просто имат устройство на марката знаят, че Stamina бутонът тук служи за активиране на режим за пестене на енергия, който увеличава до времето за автономност до 14 часа за сметка на някои екстри като светлините, EXTRA BASS  и сила на звука на 17-та степен. Разбира се отзад имате и вход за 220-волтово захранване за зареждане на батерията или за постоянна работа когато колоната е свързана към електрическата мрежа.

 

 

SONY GTK-XB60 може да се използва както самостоятелно, така и в мрежа с до 10 други безжични колони. Връзката с тях става с помощта на ADD и W-PartyChain бутоните в дясно. За удобство PartyChain бутон има и върху гърба. SONY XB60 има ClearAudio+ автоматично регулиране на настройките на звука. Тестовете ни показват, че ефектът е наистина добър. Разбира се до голяма степен за това допринася и функцията EXTRA BASS която споменахме малко по-рано. Тя има за цел да подобри ниските.

 

Sony GTK-XB60 може да се използва за караоке

 

Непосредствено до Power бутона, сигурно ви е направило впечатлението на Play/Pause бутон над който е нарисувана телефонна слушалка.  До него пък има малка дупчица под която се намира микрофон. Да, якото е, че със SONY GTK-XB60 можете дори да провеждате конферентни телефонни обаждания. Можете и просто да използвате колоната като мегафон. Ако пък искате включването в музиката да е по-професионално и сте готови да направите караоке. На гърба на колоната има вход за микрофон и регулатор на силата ми, спрямо музиката която възпроизвеждат високоговорителите.

 

Extra BASS технологията подобравя ниските честоти значително

И на финала на това видео ревю ще ви покажем едно от яките мултифункционални приложения на Sony GTK-XB60. Имате кола с в вградено заводско стерео, а искате мощен бас? Никакъв проблем, можете да сложите колоната на задната си седалка или в багажника вместо активен бумбокс. Якото е, че Sony GTK-XB60 може едновременно да бъде свързан към няколко смартфона, като единият от тях е доминиращ.