Sony представиха официално най-новия представител на атрактивната серия Cyber-shot, който се казва RX10 IV. Цифровият фотоапарат предлага интересно съчетание между 24-600 mm обектив с бърз автофокус и система за проследяване на обектите. Самият обектив е ZEISS Vario-Sonnar T 24-600mm F2.4-F4 и позволява да използвате ултра-телеобективно увеличение на снимките. Успоредно с това Sony Optical SteadyShot се грижи за премахване на ефекта на треперене на ръцете при снимане. 

 

 

Друго важно подобрение на Sony RX10 IV е наличието на впечатляващите 315 PDAF точки за автофокус, които на практика покриват около 65% от целия сензор, предаде SlashGear. Използването на допълнителен AF режим за разпознаване осигурява скорост на автофокус от едва 0.03 секунди. Sony RX10 IV е първото устройство от Cyber-shot серията досега, което поддържа High-density Tracking AF, което традиционно е характеристика на фотоапаратите от най-високия (алфа) клас.

 

 

Новият модел разполага с 20.1-мегапикселов ЕXMOR RS CMOS сензор с DRAM и BIONZ Image процесор от последно поколение. Крайният резултат е, че SONY RX10 IV може да снима продължителни снимки със скорост от 24 кадъра в секунда, докато се възползва от пълния потенциал на AF и AE системите за проследяване. Потребителите също така могат да заснемат 4K видео с Fast Hybrid AF. На гърба има подвижен 1.44-инчов LCD тъчскрийн, от който можете да споделяте кадрите си с Wi-Fi, Bluetooth и NFC. Продажбите стартират от октомври за €2000.

 

 

Вижте какво е бъдещето на 360-градусовата фотография