Sony представиха дългоочаквания наследник на безогледалния фотоапарат от висок клас Alpha A7R II. Новото устройство е базирано на същия 42.2-мегапикселов full-frame Exmor R CMOS сензор, но включва редица подобрения. Sony Alpha A7R III предлагa по-висока производителност, която се гарантира от BIONZ X процесор от последно поколение. Системата за автофокус на новия модел също е претърпяла сериозен ъпгрейд. Фокусните точки oтново са 399, но са добавени още 425 точки за засичане на контраста. Това е осезаемо увеличение спрямо A7R II.

 

 

Благодарение на тази характеристика потребителите могат да очакват много по-прецизен автофокус, дори при наличието на слаба светлина. В същото време ще се наслаждават на два пъти по-прецизна система за проследяване на обектите при снимане, спрямо предходния модел, предаде TechRadar. Sony Alpha A7R III има светлочувствителност, варираща между ISO 50-102 400. Aктуализираната система за обработка на изображенията позволява да правите клипове с 10 кадъра в секунда при непрекъснато AF/AЕ проследяване за до 76 JPEG снимки или 28 некомпресирани 14-битови RAW изображения.

 

 

Новият фотоапарат се възползва от предимствата на усъвършенствана 5-axis система за оптична стабилизация на изображенията и използва електронния визьор на Alpha A9, който е с резолюция от 3686k точки. Sony Alpha A7R III предлага по-дълъг живот на батерията и е съвместим с UHS-II Type SD карти. Дисплеят в задната част не е сензорен, но вече има резолюция от 1.44-милиона точки. Компанията е създала няколко нови приложения специално за модела, сред които Remote, Edit и Viewer. Продажбите стартират през ноември на цена от €3200.

 

 

Вижте шест полезни приложения за мобилна фотография