Ashampoo Internet Accelerator ще ви помогне да подобрите скоростта на Интернет връзката си чрез настройване на Интернет параметрите ви до най-подходящите за вашия хардуер и инсталиран софтуер.

Ако предпочитате лесния и безопасен начин, може да изберете автоматична оптимизация. Internet Accelerator ще трябва само да знае вида на връзката ви - аналогова или кабелен модем, ISDN, DSL (LAN или WLAN), или не-DSL LAN връзка. Програмата ще предприеме няколко проверки на системата ви и ще направи нужните настройки за да ви осигури най-високата скорост, която може да постигне системата ви. Ще видите резултатите незабавно, особено ако използвате модем и ISDL връзка. Ако компютърът ви се използва като сървър не би трябвало да променяте настройките му.

Asampoo Internet Accelerator ще ви покаже всички настройки, които могат да бъдат оптимизирани и ще ви позволи да активирате или деактивирате определени опции или да променяте цифрови стойности.Може да промените големината на максимално пренасяната единица ( maximum transfer unit - MTU), в зависимост от ширината на лентата си, да изберете най-подходящия RWIN, оптималния брой HTTP връзки или да настроите времето за живот (TTL - TimeToLive) на вашите пакети с данни ръчно.

Ashampoo Internet Accelerator е безплатен и сигурността стои на първо място. Програмата ви дава възможност за връщане към настройките по подразбиране на Windows, ако е нужно.