Tекстовите съобщения продължават да бъдат предпочитан начин за комуникация за много собственици на смартфони. Независимо дали става въпрос за кратък SMS или по-дълъг пост в WhatsApp или Viber в много случаи това е най-бързия и удобен начин да общуваме.

В момента можете да откриете разнообразие от мобилни приложения за тази цел. Apple изглежда смятат, че има как да подобрят възможностите на собствената си платформа за кратки съобщения и вече работят над интересна концепция.

Технологичният гигант официално е регистрирал на свое има патент пред Службата за патенти и търговски марки в САЩ (USPTO) с името "Devices, Methods, and Graphical User Interfaces for Messaging". Най-любопитната част от описанието на патента включва възможност за редактиране на съобщения, които вече са изпратени.

Това е доста подходящо, ако забележите, че сте допуснали грешка или просто искате да добавите още текст към своето съобщение. Интеграцията на тази функция към Apple Messages със сигурност ще е oт полза на доста потребители, особено на тези, които най-активно използват iPhone за комуникация с любимите си хора.

 

 

Специалистите на Apple предвиждат да запазят списък с извършените редакции към всяко съобщения в секцията "Show Edits". В този раздел ще се запазва и оригиналното съобщение, за да може да се върнете към него, ако сте направили твърде много редакции.

Това меню няма да бъде видимо за другия участник в разговор, а само за човекa, който изпраща съответното съобщение. Всъщност целият патент включва над 200 хил. думи и 980 страници, като също така загатва възможността за добавяне на ръчно написан текст, съобщавa AppleInsider.

Няма да е изненадващо, ако компанията работи над поддръжка за Apple Pencil като част от бъдещите си планове за актуализация на приложението Messages. Прави впечатление и кратък текст, който обръща внимание на възможността да се стартира друг софтуер директно от Messages.

По този начин например бихте могли да активирате Apple Pay без напускате полето за създаване на съобщение в Messages. Всички тези новости вероятно ще станат част от предстоящи ъпдейти на iOS и тепърва ще разбираме кога ще са достъпни за масовия потребител.

 

Още от Digital: Вече можем да използваме двуфакторна автентикация на Google и от iPhone