Смартфоните на Apple винаги са превъзхождали своите конкуренти с Android по отношение на уникалния дизайни и интуитивния интерфейс на iOS. Собствениците на iPhone също така имат достъп до  едни от най-добрите камери, процесори и биометрични технологии  в индустрията. Традиционно устройствата на Apple са по-атрактивни в дългосрочен план и по-дълго задържат цената си.

Потребителите могат да открият интересни предложения на пазара за смартфони втора ръка или на реновирани устройства, които се продават с гаранция на Apple. Нов доклад на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) потвърждава, че iPhone е най-търсеното решение при избора на използван смартфон.

Данните уточняват, че смартфоните с Android не успяват да задържат твърде дълго оптималния си вид и функционалност. 65% от собствениците на iPhone например продължават да използват тъчскрийн в добра кондиция след първите 12 месеца от покупката. Тази стойност при Android е по-ниска от 60%.

Батерията на iPhone също запазва по-дълго време своя капацитет, спрямо конкурентните устройства, съобщава 9to5mac.

 

 

Всеки трети потребител потвърждава, че Android устройството издържа повече от 24 часа с едно зареждане, дори след 12 месеца употреба, докато при iPhone същото мнение споделят само 23% от участниците в проучването. Позитивен фактор е, че има твърде малък брой случаи на неизползваеми смартфони след първата година.

Това се дължи до голяма степен на самите производители, които използват по-добри материали, но също и на активността на всеки потребител. Едва 10% от потребителите имат проблем със счупено устройство, като всеки пети забелязва спад в живота на батерията. Около 30% от потребителите на iPhone връщат старите си смартфони, чрез специалните програми на Apple и преминават към по-нов модел.

Само 10% от потребителите на Аndroid признават, че продават старото си устройство.

 

Още от Digtial: Защо Apple не се притеснява, че собствениците на iPhone преминават към Android