Сигурността на личните данни продължава да е един от недостатъците на устройствата с Android. Въпреки усилията на Google най-популярната мобилна платформа е обект на все по-голяма интерес от страна на хакерите. Собствениците на устройства с iOS традиционно са изложени на много по-малко заплахи, които могат да компрометират поверителната им информация. Ново проучване проведено от Case24, обаче опровергава горното твърдение, което е изненадващо.

 

Данните на производителя на калъфи и аксесоари за смартфони показва, че собствениците на iPhone е 167 пъти по-вероятно да бъдат хакнати от устройствата с Android. Причината е популярността на смартфоните с този бранд. Информацията е генерирана от броя на търсения в Google свързани с начините за хапване на приложения и софтуера на устройствата. Проучването открива, че 10 040 от заявките са свързани с iPhone, докато при конкурентните модели на Samsung например тази цифра е едва 700.

 

 

Устройствата на LG, Nokia и Sony предизвикват най-малък интерес сред потребителите, тъй като регистрират около 100 търсения от подобен тип. Забелязва се сериозен интерес за хакване на популярни приложения, като списъка се оглавява от Instagram с 12 310 заявки. Snapchat и WhatsАpp също са обект на голям интерес, заемайки втора и трета позиция. На другия полюс е Netflix, тъй като едва 16 души са потърсили в интернет как да пробият защитата на акаунт в популярната платформа за стрийминг на видео.

 

Още от Digital: Хакери могат да отключат смартфоните с копие на пръстов отпечатък взет от стъклена чаша